Museion No. 1 Galéria – RAKU

2017. június 2-án nyílik a KKMM – Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményi kiállítása, RAKU alkotások Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből címmel a Museion No.1 Galériában.

(1091 Budapest, Üllői út 3.)

Az idei kiállítás-sorozattal a Nemzetközi  Kerámia Stúdió fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepeljük. Ezen kiállításunk egy négy kiállításból álló sorozat harmadik tagja, a kiállításon az ősi Japán technika hagyományos és modern megközelítéseit feltáró szándékkal  válogattuk. Ezt a kiállítást egy funkcionális témával foglalkozó tárlat követi majd. Gyűjteményünk, egyben a jelezett kiállítások különlegességét az adja, hogy a gyűjtemény minden egyes darabja, s így a kiállításokon szereplő minden egyes műtárgy a Nemzetközi Kerámia Stúdióban alkotó művész helyszínen készült alkotása, egyben adománya, így gyűjteményünk a világ kerámiaművészetének megkerülhetetlen része.

Kiállítás sorozatunk első két kiállításán a Stúdió gyűjteményének NONFIGURATÍV, majd FIGURATÍV alkotásaiból láthattunk egy gazdag válogatást – a kiállítások 2017. február 09 – március 3. és 2017.május 4-26. között voltak láthatóak Galériánkban.

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára június 2-án, pénteken 18 órakor!

Megtekinthető: 2017. június 30-ig.