Látogatható a felújított Vasarely Múzeum

Egyéves felújítás után nyitott meg újra a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma június 19-én Óbudán, Budapesten. Az kiállítóhely keddtől várja a közönséget a Victor Vasarely életművét bemutató újragondolt állandó kiállítással. A kiállítás kiemelt hangsúlyt fektet Vasarely Gestalt-elmélethez kapcsolódó műveinek bemutatására, a szem befolyásolhatóságáról a síkfelületen megvalósított, „lehetetlen” térbeli elemeket ábrázoló alkotásai tanúskodnak.

A több mint négyszáz ‒ egyedi és sokszorosított ‒ alkotást tartalmazó kollekció teljes áttekintést nyújt a művész életművéről a korai, még Magyarországon készült akadémikus rajzoktól és reklámgrafikáktól a hatvanas–hetvenes évekből származó op-art művekig és plasztikai munkákig.

A kiállítást kiegészíti egy egyedülálló virtuálisvalóság-élményen alapuló múzeumpedagógiai program, mely Vasarely műveit a lehető legközelebb hozza a látogatókhoz. A londoni székhelyű „Hack the Senses” csapat a kiállítótér két pontján állított fel interaktív élményállomásokat, melyek Vasarely világába kalauzolják az érdeklődőket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csaknem 300 millió forintot fordított a leromlott állapotú, több mint kétezer négyzetméteres épület felújítására.

Fotók: Szabó Gábor – Origo
Forrás: Origo