Művészetek Sétánya – Debrecen

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szabadtéri tárlatot rendezett az idén 80 éves Nagyerdőben „Művészetek Sétánya” címmel, amelynek célja a magyar kortárs művészet sokszínűségének közvetlen, interaktív módon való megjelenítése és megismertetése.

„A nem mindennapi tárlat a „promenád” karakterével alkalmassá teszi a XXI. század művészet széles spektrumának befogadását és bemutatását. Másrészről látványszerű módon hozzájárul a kortárs magyar művészet szokatlan megjelenítéséhez, attraktív, nem múzeumi közegben való megismeréséhez, közvetlen, érinthető közelségbe hozva az itt bemutatásra kerülő iparművészeti alkotásokat. Ily módon lehetőséget ad a művészet szélesebb, közvetlenebb közegben való bemutatására.”
(Simonffy Márta, a kiállítás kurátora, A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke.)

Művészetek sétánya
2020. augusztus 16-23. 10:00 – 22:00

„KÖSZÖNET! Debrecen városának, hogy a RUHASZOBROK ilyen fantasztikus kiállítási lehetőséget kaptak a debreceni Nagyerdőben, ebben a csodaszép természeti közegben, ahol az alkotások attraktív látványa még jobban kiemelődött! Akinek nem volt módja a helyszínen megtekinteni a „tér – tárlatot” szíves figyelmébe ajánlom, hogy – keresse meg az MTVA honlapján a https://mediaklikk.hu/video/debrecenbe-kene-menni-debreceni-viragkarneval-2020/#linken megtalálható az erről látható videó felvétel. ÉRDEMES MEGNÉZNI! Az erre vonatkozó rész 20:55 – 27:41 időtartam alatt látható (közben Dánielfy Gergely fiatal zenész és színész gitározását is javaslom meghallgatni!) az ő szereplése után is jön még egy két kép a ruhaszobrok fantasztikus látványáról és helyszínéről! KÖSZÖNET! a művészeknek, kollégáimnak, hogy ezeket a különleges műveket megalkották! Ígérem az érdeklődőknek lesz még folytatása hamarosan Budapesten a XII kerület MOM parkban, itt is szabadtéri tér-tárlat formában!”

Simonffy Márta, elnök, MKISZ

Résztvevő művészek:

Bányász Judit; Bodnár Enikő; Bráda Judit; Farkas Imola; Földi Kinga; Latin Anna; Molnár Mária Virág; Nádasdi Katalin; Nyíri Katalin; Ottlik Julianna; Sárvári Katalin; Simonffy Márta; Surányi Szilárd; Szűcs Blanka; Vavrinecz Krisztina.

https://mediaklikk.hu/video/debrecenbe-kene-menni-debreceni-viragkarneval-2020/#