Nemzetközi magyar siker

USA, Anglia, Németország, Japán, Kína, és további 24 ország színek kutatásával foglalkozó tudósait, valamint a színekkel kapcsolatos alkotásaikkal környezetünket emberibbé tevő képzőművészeit és építészeit tömörítő nemzetközi szervezet, az AIC (Association Internationale de la Colueur) , „Color Award in Art, Design and Environment” című, 2016-ban alapított, 2017-ben, első alkalommal kiadásra kerülő  díját a nemzetközi díjbizottság, Nemcsics Antal festőművésznek, a Magyar Tudományos Akadémia  doktorának, a Budapesti Műszaki, és Gazdaságtudományi  Egyetem nyugalmazott professzorának ítélte oda.

A díj átadására az AIC 13. Kongresszusán, 2017. október 18-án, a Dél Koreához tartozó JEJU sziget kongresszusi palotájában kerül sor. Az átadási ünnepség alkalmára, a Kongresszus kiemelt előadójául, az AIC elnöksége, a díjazottat kérte fel. Dr. Nemcsics Antalt, PowerPoint bemutatón vetítésre kerülő, előadásának címe: Interaction of Art and Science in Color Environment Design. Az előadás a Budai Várnegyed, nemzetközi dijjal kitüntetett, szintervein keresztül mutatja be, a szerző által kidolgozott szines környezet tervezés elméletét.

Az AIC nemzetközi szervezetre, az AIC 13. Kongresszusára, a kiadásra kerülő díjra, indoklására, és egyéb részletekre vonatkozóan, részletes információk kérhetők az AIC alelnökétől:

Prof. Tien-Rein Lee  Vice president of AIC

E-mail: [email protected]

Dr. Nemcsics Antal