KORLÁTOK KÖZÖTT SZABADON

A Klebelsberg Kultúrkúria és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége tisztelettel meghívja a Korlátok között szabadon című csoportos kiállításának megnyitójára 2020. szeptember 23-án 18 órára.

Köszöntőt mond Simonffy Márta, az MKISZ elnöke.

A kiállítás megnyitja Pataki Gábor művészettörténész.

Kurátor Dréher János festőművész.

Kiállító festőművészek:

Bács Emese, Barabás Márton, Bikácsi Daniela, Dréher János, Fischer Balázs, Gábor István, Gáll Ádám, Hajdú László, Kádár Katalin, Kéri Mihály, Kovács Johanna, Krajcsovics Éva, M. Novák András, Mayer Berta, Nádor Tibor, Pataki Tibor, Serényi H. Zsigmond, Sinkó István, Sóváradi Valéria, Székelyi Kati, Takács Klára, Tölg- Molnár Zoltán, Végh András, Wrobel Péter, Zöld Anikó   

„A pandémiával, egy eddig soha nem tapasztalt különleges élethelyzetbe kerültünk. Mindannyiunk első reakciója valószínűleg a döbbenet, a csodálkozás, és az értetlenség volt; hogyan leszünk ezentúl a kapcsolatainkkal, a megszokott rutinjainkkal, a kötelezettségeinkkel és nem utoljára, a kedvteléseinkkel. Mindezek mellett, azt gondolom talán többen is megtapasztalhattunk egy furcsa, elsőre szinte megmagyarázhatatlan szabadságérzetet; mert ez az időszak, most valahogy mindenben más volt. Azt gondolom, amikor egy művész ilyen helyzetbe kényszerül, és ha ez nem hallgattatja el teljesen, akkor valamilyen módon megpróbálja a hasznára fordítani. Mert megtapasztalja, hogy a bezártság egy különleges szabadságot ad a számára; eldöntheti, mennyire engedhet a hétköznapoknak. Kijárási korlátozás nélkül is átélhetjük ezt az állapotot, de egészen más, amikor szinte csak ez az egyetlen jó lehetőségünk; nézzük meg, mutassuk meg egy kiállítással, mi történt velünk, bennünk, mennyiben változtunk, ha változtunk.”