MESEILLUSZTRÁCIÓK TÉR-TÁRLAT

MESEILLUSZTRÁCIÓ TÉR – TÁRLAT  

A meseillusztráció egy olyan képzőművészeti műfaj, amely segít megérteni a szöveg, a tartalom, a valószínű és a valószínűtlen elemek rendszerét, szövevényét. Vizuálisan közelebb hozza hozzánk – élményt nyújtó világával – a mese tartalmát, lényegét.

Képi eszköztárával természetessé, elfogadottá teszi azt a világot, amelyet a szöveg vindikál. Épít a képzeletre és a fantáziára. Segíti a gyermekeknek azt a fontos képességét, amely az elképzelhetetlent teszi elképzelhetővé, természetessé, valóssággá.

Ehhez az eredőhöz, a mesevilághoz kapcsolódik a képi megjelenítés, amely a könyvnyomtatás létezése óta, vált lényeges művészi területté. Az olvasás élményét, megértését segíti a maga képi eszközeivel.

Az illusztráció szerepe korunkban sem mellőzött műfaj, sőt virtuális világunkban használata kitágult, megsokszorozódott. A meghatározó képzelet, a látvány szerepét változatlanul betöltve megjelenítésének minden eszköztárát, lehetőségét alkalmazza a meseillusztráció.

Simonffy Márta

elnök

a kiállítás kurátora

Kiállító művészek:

Ágotha Margit, Gyulai Líviusz, Jankovics Marcell, Kovács Tamás, Rényi Krisztina, Rékassy Csaba, Roskó Gábor, Sárkány Győző, Somogyi Győző, Takács Ildikó, Vida Győző,

Rényi Krisztina, Ficzere Kyrú. Damó István, Kőszeghy Csilla, Rippl Renáta, Vajda Melinda, Réber László, Keresztes Dóra, Paulovkin Boglárka, Szalma Edit, Horváth Ildikó, Maros Krisztina, Henzelmann Emma, Szyksznian Wanda

https://momkult.hu/programok/meseillusztraciok/?fbclid=IwAR1nHSrbi2JGYzlETULK7FRDX59Esh89i_bTFTbcO-iJutSpP0JdeVfExkk