FRISS TERMÉS – Iparművészek szalonbemutatója és vására

A fehérvárcsurgói Károlyi -Kastély Hotel&Restaurant harmadik alaklommal ad otthont a 2019 november 15.-17. között megrendezésére kerülő  FRISS TERMÉS szalonbemutatónak és vásárnak. Két sikeres bemutatkozás  után a kortárs magyar iparművészeket ismét a Károlyi József Alapítvány látja vendégül. A háromnapos esemény második estéjén 19.00 órától a Venti Chiavi Guitar Trió gyertyafényes koncertjét élvezhetik a vendégek.

A FRISS TERMÉS szalonbemutatón a korábban megismert művészek mellett idén számos újonnan bemutatkozó alkotóval találkozhatunk. Így a kitűnő minőségű, gondosan tervezett, és kézi technológiával készített használati tárgyak szerelmesei   az öltözékek és lakástextilek, grafikai munkák, kerámia és üvegtárgyak,  kortárs ékszerek mellett alternatív falikárpitokkal, kisbútorokkal,  porcelán világítótestekkel, gyermekeknek szánt holmikkal is testközelbe kerülhetnek majd a Károlyi-Kastélyban, mely a hagyományosan minden évben megrendezett Európai Kertművészeti Napok által  lett nemzetközileg ismert. A kastély kertje, és termei felüdítik a látogatókat, sétára, beszélgetésre csábít  a természet és az emberkéz alkotta ezernyi szín és forma. Érdemes egy egész napot szánni a válogatásra.

A résztvevő művészek mindhárom napon személyesen várják a vendégeket: Andrási Edina, Bartha Ágnes, Babos Pálma, Bráda  Judit, Edőcs Márta, Fóris Barbara, Gera Noémi,  Harmati Hedvig, Jermakov Katalin,Karsai Zsófia, Kecskés Orsolya, Kele Ildikó, Király Fanni, Kund Réka,  Marja Arola, Nyíri Katalin,Paczona Mártaés az Alternatív Textil Symposium  tagjaiPataki Mátyás, Szűcs Eszter/Pataki Tiles, Pataki Dávid,  Rófusz Kinga, Somogyi Balázs, Stomfai Krisztina, Szabó Zsuzsi, Szentgyörgyi Tünde, Szűcs Blanka, Vereczkey Szilvia