Museion No. 1 Galéria – FUNKCIONÁLIS

Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből

2017. július 6-án nyílik a KKMM – Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményi kiállítása FUNKCIONÁLIS címmel a Museion No.1 Galériában.

Az idei kiállítás-sorozattal a Nemzetközi  Kerámia Stúdió fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepeljük. Ezen kiállításunk egy négy kiállításból álló sorozat negyedik tagja, a kiállításon bemutatandó munkákat az agyag funkcionális minőségeit feltáró szándékkal  válogatjuk. Gyűjteményünk, egyben a jelezett kiállítások különlegességét az adja, hogy a gyűjtemény minden egyes darabja, s így a kiállításokon szereplő minden egyes műtárgy a Nemzetközi Kerámia Stúdióban alkotó művész helyszínen készült alkotása, egyben adománya, így gyűjteményünk a világ kerámiaművészetének megkerülhetetlen része.

 Kiállítás sorozatunk első három kiállításán a Stúdió gyűjteményének NONFIGURATÍV, FIGURATÍV majd RAKU alkotásaiból láthattunk egy gazdag válogatást – a kiállítások 2017. február 9 – március 3. / 2017.május 4 – 26. / 2017. június 2 – 30. között voltak láthatóak Galériánkban.