In memoriam Paul Klee – pályázati felhívás

In memoriam Paul Klee

A Bauhaus 100. éves évfordulóján a tatabányai Kortárs Galéria az In memoriam sorozatában Paul Kleenek a Bauhaus kiváló mesterének kíván emléket állítani, ezért pályázatot hirdetünk In memoriam Paul Klee címen.

A pályázatra Klee munkásságára reflektáló, és nem feltétlenül a stílusában megalkotott munkákat várunk.

 A beérkezett és válogatott munkákból szeptember 6. és október 6. között kiállítást rendezünk.  A legsikeresebb munkák készítőinek szakmai díjakat és a Kortárs Galéria díját adjuk át a kiállítás megnyitóján. A kiállítás anyagából katalógus készül.

A pályázatra professzionális képzőművészek és művészeti egyetemek hallgatói jelentkezhetnek (MAOE, MKISZ tagok, MKE, MOME, NYME stb hallgatói)

A pályázatra jelentkezni lehet 3 képpel. A képeket digitális formában kell beküldeni (1-5M közötti jpg fájl formában), a kiállítás anyagát szakmai zsűri fogja válogatni. A fájlok nevei a Művész neve, kép címe, és a kép adatai legyenek. A képek mellé egy rövid szakmai önéletrajzot mellékeljenek, mely tartalmazza az iskolákat, az egyesületi tagságot, fontosabb kiállításokat, és az esetleges díjakat. A képek mellé mindenképp küldjék el az alkotás adatait: cím, technika, méret, évszám, biztosítási érték. A kiállításra kisméretű, posztamensen elhelyezhető szoborral is lehet jelentkezni, de szobrokat csak korlátozott számban tudunk majd kiállítani.

A beérkezés után a zsűri kiválogatja a kiállítás anyagát, eredeti munkákat csak a beválogatott művészeknek kell beadniuk. Lehetőség lesz augusztus közepén budapesti és tatabányai leadásra is, pontos időpontról és helyszínről értesítjük a jelentkezőket.

Kritériumok: A képek szélessége ne haladja meg az 1 m-t, magassága a 2 m-t. Sorozat esetén se haladja meg a képek száma a 3-at, a zsűri megbonthatja a sorozatokat.

A képeket a [email protected] e-mail címre kell küldeni,

beérkezési határidő: július 7. éjfél

Zsűrizés eredménye augusztus elejére várható, mindenkit e-mailben értesítünk.

Információ: Kammerlohr-Kováts László galériavezető

[email protected]

30/417 6444