Magyar Formatervezési Díj

Magyar Formatervezési Díj felhívás

A felhívást a járványügyi helyzet okán hosszabb benyújtási határidővel és egyszerűsített benyújtási folyamattal hirdették meg.    

A Magyar Formatervezési Díj pályázat célja a magyar formatervezés teljesítményének bemutatása és népszerűsítése, a hazai formatervezés kiemelkedő alkotóinak elismerése, valamint a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességének javítása a formatervezés eszközeivel.

Az Innovációs és Technológiai Miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) közreműködésével – immár 41. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. A legrangosabb hazai design elismerésre tervezők, gyártók, kereskedők és megrendelők pályázatát egyaránt várja az MFT.

Pályázni az elmúlt három évben létrehozott termékekkel, szolgáltatásokkal lehet termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriában.

A pályázat beérkezésének meghosszabbított határideje: 2020. június 15., hétfő

A jelen helyzetben a pályázatokat elegendő elektronikusan beküldeni az alábbi e-mailcímre: [email protected].

A díjazott munkák alkotói oklevélben és pénzjutalomban részesülnek, amely a pályázat kiírója döntésének megfelelően hozzávetőleg bruttó 600.000 Ft / díj. A bírálóbizottság által legjobbnak ítélt további pályamunkák meghívást nyernek a kiállításra és elismerő oklevélben részesülnek.

A Magyar Formatervezési Díj pályázatáról további tájékoztatást a Magyar Formatervezési Tanács Irodája nyújt, Kohut-Jankó Anna,  az [email protected] e-mailcímen.

A Pályázati Felhívás digitális változata az alábbi címen elérhető: https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/mfd2020_felhivas_online_vegl.pdf