Király Fanni – Gyűjtőszenvedély

MEGHÍVÓ!

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt április 6-án csütörtökön

19-órakor a B32 Galéria és Kultúrtér  Trezor Galériájában Király Fanni ötvösművész Gyűjtőszenvedély című  önálló kiállításának megnyitójára.

 A kiállításon a művész régóta gyűjtögetett kincseiből készült tárgyakat és antik tárgytöredékek befoglalásával készült ékszereket is láthatnak az érdeklődők.

Aki lemaradt az őszi PERGAMEN 10 című kiállításról, egy kicsiny válogatást is láthat a HAIKU sorozatból, Rákossy Péter fotóművész pergamenre készített fotogramjaival együtt.

Az ÚJ TEXTILMENTŐ ékszerek Hopp Ferenc Ázsiai Múzeumban kiállított példányai mellett a sorozat újabb darabjaiban  japán kimonó, bidermeier fémszálas- és sárközi hímzések részletei tűnnek fel. Brüsszeli csipkelegyezők elefántcsont darabjai, egyiptomi üvegpaszta sakálok, vagy afgán ezüstgyűszűk futkosó egerei úgy tűnik jól megférnek együtt.

 „Nagyon szeretem a régi tárgyakat, órákig merengek nagymamák kincses dobozai felett. Elképzelem annak a régi törött legyezőnek a tulajdonosát, szinte ott vagyok én is a bálon. Mindenben ami  talán másnak kacat, törött, szakadt rom, és a múltat látom, és a szeretetet, alázatot, türelmet és hozzáértést, ahogy valaha valaki létrehozta. Meg szeretném őrizni ezeket a töredékeket a jövőnek, hogy zárványként éljenek még tovább egy mai, hordható használati tárgyban. Hogy újra szem előtt legyenek. „ Király Fanni

A kiállítás megtekinthető április 6-tól 27-ig.

 

B32 Galéria és Kultúrtér

Budapest 1111 Bartók Béla út 32

tel: 0617870039

[email protected]