XIV. ÖTVÖSMŰVÉSZETI BIENNÁLE

A kortárs magyar ötvösművészet legnagyobb országos tárlata, melyen közel hetven alkotó műve látható ékszertől a plasztikákig, érmektől a használati tárgyakig. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségével közösen szervezett biennále kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Kultúrkúriában. A bemutatásra készült művek közül számos a Petőfi 200 emlékév tiszteletére készült.

PETŐFI 200
Szabadság, szerelem, hazafiság, hősiesség – mind egyet jelentenek a nagy költő alakjával, személyiségével, emlékezetével.
„Előttem minden ember annyit ér, amilyen értékű a szíve. Előbb meg tudnék azzal barátkozni, ki valami szenvedélyében ezer rosszat követett el rajtam, mint a hideg emberrel, ki ezer jót tenne velem. Lángoló szív, lángoló szív! vagy a fagyos sír!… Oh Istenem, ha az én meleg, forró szívem egykor kihűlne… de nem, ez nem lehet. Az én szívemet még a halál sem hűti meg. Temessenek el éjszakon, s ültessenek sírom mellé narancsfát; meglátjátok, hogy ott is virít, mert szívem megmelegíti a földet, melyben fekünni fog.”

Díjtalanul megtekinthető 2023. szeptember 29-étől október 22-éig naponta 10-18 óráig.