Karácsony 2020

Kedves Kollegáim!

Mindenekelőtt ÁLDOTT BÉKÉS KARÁCSONYT kívánok mindenkinek és egy reményeink szerint hamar rendelkezésre álló vakcina segítségével és fegyelmezettségünkkel a járványt leküzdő, attól megszabaduló BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!

Nagyon nehéz időszak a jelenlegi, hiszen a művészet minden területét, így bennünket is jelentősen érint; érintett ez a helyzet! Talán az alkotások létrehozásában nem is, de a közös és egyéni kiállítások, a művek megjelenítése, értékesítése terén is szokatlanul rossz és nehezen kezelhető problémákat okozott!

A Szövetség menetrendjébe is jelentős változásokat kellett kialakítanunk! Minden igyekezetünkkel azon voltunk és vagyunk, hogy az egészségügyi szabályoknak, a józan észnek, valamint a virtuális lehetőségeket kihasználva létezésünk, elérésünk és a műveitek megjelentetése az adott viszonyok között intenzív legyen és maradjon! A szövetség székházában a kiállításokat változatlanul megrendezzük, igaz megnyitók nélkül, de bejelentkezés és időbeli egyeztetés alapján ténylegesen is látogatható az előírások betartásával! Természetesen, inkább ajánljuk a szövetség honlapján való megtekintését! E mellett sikeres volt az Nemzeti Kulturális Alapnál az a pályázatunk, ahol arra törekedtünk, hogy különböző szakmai területről online katalógusokat megjelenítsünk és mutassunk meg a honlapunkon, valamint a facebookon! Ezúton is felhívom a figyelmeteket, hogy látogassátok a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége internetes honlapját! Érdemes!

Egy másik lehetőség, amely a „Tér – Tárat” címmel külső helyszíneket vettünk és veszünk, birtokba, ilyen volt a nagysikerű „RUHASZOBROK” Debrecenben, a Nagyerdőben való bemutatása, illetve Budapesten a MOM park lehetőségének, adottságának köszönhető maximális kihasználása a ruhaszobrok „megszólalása”! Majd a HIT tárlat megkapó látványa és üzenete az Avilai Szent Teréz templom kertjében! 2021-ben is szeretném folytatni e szabadtéri tárlatok bemutatását, hiszen az attraktivitásuk, a szokatlan helyen való megjelenésük, a publicitásuk, a fotózhatóságuk, a látvány intenzitása okán sikerük egyértelmű!

Két nyertes pályázatunk és befogadási szerződésünk már van is, ez a meseillusztráció és kortárs festészet bemutatása 2021-évre. Természetesen szélesíteni szeretnénk és újabb szakmai területeket vonnánk be és mutatnánk meg utcatárlat formájában, de nem csak Budapestben gondolkozunk! A 2021 év szeptemberében vár ránk Szentendre a már hosszú évekre visszanyúló Szobrász Biennale bemutatásával, amelyet a járvány miatt ez év őszén sem tudtuk megrendezni, reményeink szerint 2021-ben sikerülni fog!

Köszönetet mondva mindenkinek, aki művével, vagy bármi módon segíti és segítette a munkánkat! Köszönet Urbán Áginak, Készman Ildikónak, Tákos Katának, hogy mindenben a segítségemre, illetve a segítségetekre voltak és vannak!

Kívánom, hogy ezt a járványt győzzük le, múljon el és a megszokott menetben, a szövetségben sokszor és sokat tudjunk találkozni, szakmai életünkről beszámolni, beszélgetni!

NAGYON vigyázzatok magatokra!

SOK – SOK SZERETETTEL!

Simonffy Márta