ORSZÁGOS KERÁMIAMŰVÉSZETI BIENNÁLÉ – 2021 – PÉCS

EGY HAGYOMÁNY ÚJRAÉLESZTÉSE
ORSZÁGOS KERÁMIAMŰVÉSZETI BIENNÁLÉ
2021. MÁJUS 22. – JÚLIUS 1. / PÉCSI GALÉRIA ÉS NÁDOR GALÉRIA / PÉCS
 
 
Tisztelt Művész Kolléga, Kedves Barátunk!
                                                        
Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány (KKA) és a KKMM- Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Zsolnay Örökségkezelő – Pécsi Galériákkal, a Janus Pannonius Múzeummal illetve a PTE Művészeti Karral közösen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2021. május 22. – július 1. között, egy átfogó kiállításon kívánja bemutatni a magyar kerámiaművészet utóbbi éveinek új értékeit.
 
Fontosnak érezzük a nagy múltú pécsi kerámia biennálék, quadriennálék hagyományainak folytatását, és azt, hogy rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk az ország kerámia művészei számára. 2021-ben szeretnénk átfogó módon bemutatni az eltelt időszak (a 2017-es utolsó kiállítás óta eltelt időszak) kerámia és porcelán művészetének eredményeit. A bemutatásra kerülő anyagot úgy kívánjuk kiválasztani, hogy az a lehető legteljesebb és legfrissebb képet mutassa a kortárs magyar kerámiaművészetről, ezért tisztelettel kérjük, hogy küldje el pályázati anyagát az alábbi e-mail címünkre ([email protected]).
A kiállítás pályázata nyitott, ezért kérjük, hogy művész kollégái figyelmét is szíveskedjen erre felhívni.
 
 Kondíciók:
Egy művész három különböző alkotással, vagy egy sorozatművel pályázhat. A mérethatár 150 x 150 x 150 centiméter. A kiállításra 2010-nél nem régebben készített műalkotásokkal lehet pályázni. A kiállításra lehetőség van diák kategóriában is pályázni (jelenleg művészeti egyetemi tanulmányait folytató hallgatók számára). A kiállításra történő jelentkezés ingyenes és kizárólag online történik – kérjük a jelentkezési lapot számítógéppel töltse ki és Word formátumban küldje vissza e-mail címünkre. A kiállítási anyag kiválasztását a beküldött fotók alapján végezzük, ezért kérjük, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a beküldött képek minőségére!
 
 A pályázat menete:
 

  • A pályázással kapcsolatos információk és a letölthető jelentkezési lap megtalálható a KKMM–Nemzetközi Kerámia Stúdió honlapján:http://www.icshu.org/Biennale.html
  • A pályázati jelentkezési lap és a képanyagok beérkezésének határideje:

2021. február 28. éjfél: [email protected]

  • A kiállítási anyag kiválasztásának időpontja: 2021. március 14-ig

(A kiállításra szánt műveket 7 tagú szakmai zsűri választja ki) A zsűri tagjai: Prof. Fusz György DLA keramikusművész, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke / Geszler Mária Kossuth-díjas keramikusművész / Kemény Péter Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, egyetemi adjunktus / Novák Piroska designteoretikus / Strohner Márton keramikusművész, designer, a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője / Tóth Lajos az Interkerám Kft. ügyvezetője / A Janus Pannonius Múzeum munkatársa 

  • Értesítés a pályázat eredményéről: 2021. március 19-ig.
  • A kiállításra kiválasztott alkotások beküldése: 2021. március 24 – 26. között.

 A kiválasztott műveket a kiállítóknak kell az alább felsorolt helyszínek egyikére eljuttatni (munkaidőben, 9-15 óra között): – Pécs / Zsolnay Negyed / M21 Galéria- Kecskemét / KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió / Kápolna utca 11.
– Budapest / Interkerám / Óbuda, Kunigunda útja 52. 

  • A díjátadás és a kiállítás ünnepélyes megnyitója 2021. május 22-én, 17 órakor lesz a Nádor Galériában, Pécsen.

 A kiállításról online, CD valamint nyomtatott katalógus is készül. Valamennyi kiállító művésznek átadjuk az elkészült katalógus tiszteletpéldányát, valamint a kiállításon kiosztásra kerülnek az ORSZÁGOS KERÁMIAMŰVÉSZETI BIENNÁLÉ nagy értékű díjai. A díjat nyert alkotások a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány tulajdonába kerülnek és a KKMM–Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményében lesznek kiállítva.
Kérjük, hogy a következőket szíveskedjen a [email protected] címre 2021. február 28. éjfélig beküldeni:

  • Kitöltött jelentkezési lap – Word formátumban.
  • Szakmai önéletrajz és a beküldött pályamű (rövid, max. 200 szavas) bemutatása – Word vagy PDF formátumban.
  • Az alkotó fényképe – JPG formátumban.
  • Két-két darab, különböző nézőpontból készített fotó minden pályaműről (jó minőségben, min. 300 DPI felbontásban, a képek mérete nem lehet nagyobb, mint 2 MB). Kérjük a képeket a képfájlok elnevezésében műtárgyadatokkal (alkotó neve, műtárgycím) ellátni.

 
 
VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!