Elhunyt Katona Katalin

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége ezúton értesít arról a szomorú hírről, hogy Katona Katalin Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész, az MKISZ ötvös szakosztályának vezetője, a szövetség elnökségének tagja, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja 2020. december 26-án elhunyt.

Tisztelettel adózunk művészi pályája, az ötvösművészetért és az ötvösművészekért tett munkája előtt! Számtalan kiállítást rendezett, szervezett! Az Ötvösművészeti Biennálék rendszeres bemutatkozását valósította meg, melynek színhelye 1996-tól 2004-ig a ráckevei Savoyai-kastély, majd a VI. Ötvösművészeti Biennálétól, Budapesten a II. kerületi Klebelsberg Kultúrkúriában folyamatosan mutatkozhatott be, Katona Katalin segítségével szervezésével és elhatározásából!

Az ötvösművészetről való hitvallását, szeretetét, odafigyelését az ő szavait idézve, fejet hajtva búcsúzunk! …. „Köszönetet mondok minden művésznek, kollegámnak – annak is, aki egy kiállításon vett részt, de főként azoknak, akik minden kiállítás résztvevői voltak -, hogy elindultunk azon az úton, amely a közösségé formálódáshoz vezetett. Hálás vagyok, hogy velük együtt részese lehettem annak a fejlődési folyamatnak, melynek eredménye, hogy a kortárs magyar ötvösművészet hozzájárulhat a magyar kultúra gazdagírásához.” –

Katona Katalin   

Köszönettel és hálával emlékezünk RÁD!

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége nevében

Simonffy Márta   

elnök