KÉP-TÁR-HÁZ II.

FELHÍVÁS!

KÉP – TÁR – HÁZ II. 2021

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége a Szombathelyi Képtár termeiben, 2021. október 21.- november 21. között  kortárs magyar képzőművészeti kiállítást rendez.

A kiállítás koncepciója egy átfogó, a jelen magyar festészet teljességét bemutató tárlat. Mindezt a fellelhető stílusok és kifejezési formák, a klasszikus, valamint a korszerű technikák, eszköztárak sokszínűségének megjelenítésével, törekedvén a szellemi áramlatok sokirányú szemléltetésére.

A szervező videoinstallációk bemutatására is lehetőséget kíván biztosítani.

A kiállításon való részvételre meghívást kap a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója képzőművész tagjai, valamint a kiállítás kurátorai által felkért alkotók!

A zsűri tagjait a rendező felek kurátorai kérik fel!

A kiállításra maximum három művet lehet beadni!

A zsűrizés az alkotó által elküldött digitális, fotó alapján történik!

Kérjük a fotókat a műre vonatkozó adatokkal (méret, anyag, technika, év), valamint az alkotó elérhetőségével ellátni (telefon, e-mail)!

Az elektronikusan küldött képeket: [email protected] email cím fogadja.

Beküldési határidő: 2021. szeptember 30.

Az elfogadott műveket Budapesten kívül valószínűleg több helyszínen gyűjtjük (Szegeden, Pécset és Debrecenben és Szombathelyen) erről az érintett művészeknek időben értesítést küldünk!

A kiállítás nyitásának tervezett időpontja: 2021. október 21. 15  óra

Helyszín: Szombathelyi Képtár

Az országos tárlat célja a kortárs képzőművészet létének, szerepének, állapotának, helyzetének szembesítése

Simonffy Márta elnök