Gulyás Judit – Zoltai Bea – SZÉPSÉGÁLLAPOTOK

Szépségállapotok
Kiállításunk címével szembe megyünk a szépség fogalmának devalválódásával, hiszen nem egy kívülről közelített jelenséget mutatunk fel, hanem olyan állapotot, állapotokat, amihez mélységeket feltárva lehet eljutni. Minden munkánkra igaz a belülről látni és láttatni szándéka.

A napi vizuális és terhelő lelki történések áradatában egyféle tudatos ellentartásról van szó, hogy minél többet észrevehessünk létünk egészének tökéletességéből. Olyan állapotról beszélünk, amit újra és újra el kell érni, és meg kell tartani.

A tudatos „felfelé élni” szemlélet, számunkra azt jelenti, amikor valaki tudván tudja mi van körülötte, de szemét nem arra szegezi.

A keresés-találás-igaz helyzet állapotát nevezzük Szépségállapotnak, amely gondolatok, anyagok és technikák szokatlan találkozásaiból új minőségek születésével, határainkat feszegető, műfajokon átívelő lehetőségek teremtésével – számunkra fontos létforma.

Szépségállapotaink tehát olyan szükségállapotok, melyek nélkül csak sodródnánk, vagy lekísérnénk a világ diktálta romboló folyamatokat.A legigazabb szépségállapotok talán pontosan a kívül tomboló kifordult világ ellenében születnek meg.