HEGEDŰS 2

HEGEDŰS 2: A KIFINOMULT ÍZLÉSSEL TÖLTÖTT ATOMBOMBA, AVAGY A VIZUÁLIS LÉTMINIMUM ALATTI ÉLET, VÁRAKOZÁSSAL TELI BUSZMEGÁLLÓI

Az internet képtárából kölcsönzött, szleng értelemben, már önmagában is szürreális, a vizuálisan érzékenyek számára pusztító hatású építmények, H2 -tőasztalán, professzionálisan transzformálva, művészettörténeti értelemben is szürreálissá váltak. Ezt többnyire oly módon tette, hogy a kép saját testrészeit, (képrészleteit), átültetette az alap képekbe. A képlelet feloldódik a képzeletben. A létrejött transzplantált művek által, túl az esztétikán, a vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállóiban, utazást tehetünk a művészet valószínűtlen valóságában.

(Asszociáció: Beatles, John Lennon-Paul McCartney: Varázslatos, misztikus utazás, Magical Mystery Tour, John Lennon-Paul McCartney: Vissza a Szovjetunióba, Back int he U.S.S.R.)

A sorozatfolyam Hegedűs 2, a szocializmus témakörének harmadik, befejező végállomása.

A nagy fehérvári árvíz 

és a Szocialista szürrealizmus titokzatos bája című konceptuális műveletei, az összesen 156 képből álló képanyag, egyben a múlt vizuális korlenyomatának emlékezete.

———————————————————————————

HEGEDŰS 2: Szocialista szürrealizmusa

https://youtu.be/5hLliAtFZgA  A Nagy Fehérvári Árvíz https://youtu.be/iOdLZZAm0TQ   The great Fehérvár flood

https://www.youtube.com/watch?v=D9ZQw1de9Qg  LeninDali

https://kultura.hu/hegedus-2-laszlo-kiallitas/Riport a kiállítás kapcsán