Soproni érembiennálé pályázat

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata,

a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége és a Soproni Múzeum

2023. szeptember 10. – október 29. között rendezi meg a

XXIV. Országos Érembiennálét

a soproni Festőteremben. (9400 Sopron, Petőfi tér 8.)

A Rendező Bizottság ezúton kéri fel az alkotóművészeket a részvételre.

A tárlat – az eddigi hagyományoknak megfelelően – bemutatási lehetőséget biztosít a magyar éremművészet legújabb eredményeinek és sikeres kísérleteinek.

A Rendező Bizottság szívesen fogadná a 300 éve született Pray György, a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály és Pollack Mihály, valamint a 200 éve született Petőfi Sándor, Madách Imre, Ipolyi Arnold és a 150 éve született Bánffy Miklós emlékezetére készült érmeket. Az ugyancsak 200 éve kelet- kezett Himnusz, valamint a 150 éve egyesített Budapest évfordulós érmeit is várja a megmérettetésen.

A kiállításon részt vehet minden alkotóművész, aki tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, a Fiatal Iparművé- szek Stúdiója Egyesületnek, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek, illetve művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója.

Beküldhető: maximum 8 darab, 2 évnél nem régebben készült érem (a sorozat minden darabja külön éremnek számít, kétoldalas érmek esetében minden oldal külön érmet jelent). Befoglaló maximált méret: 150x150x150 mm. Az állványra vagy táblára szerelt, installált érmeket nem tud- juk kiállítani.

Az érmek beadása: 2023. május 3-4. (szerda-csütörtök, 10-16 óráig).

A kimaradt érmek visszaadása: 2023. május 10-11. (szerda-csütörtök, 10-16 óráig).

Aki ebben az időpontban a kiállításra szánt anyagát nem viszi el, azt csak a kiállítás bezárása után teheti meg.

A begyűjtés és visszaadás helyszíne: Magyar Képzőművészek és Iparművészek

Szövetségének székháza

1061 Budapest, Andrássy út 6. I. emelet

A postai úton feladott érmeknek legkésőbb április 27-ig meg kell érkezniük a Szövetségbe!

Kérjük, hogy a mellékelt (e-mailben is megküldött) ADATLAPOT kitöltve hozza magával, illetve e-mailben küldje vissza a [email protected], valamint a [email protected] címre.

A biennáléval kapcsolatos kérdések esetén Nemes András ad felvilágosítást. (Mobil: 30/630-44-77, e-mail: [email protected])

Sopron, 2023. február 2.

Az Országos Érembiennále Rendező Bizottsága